Treeneri teisipäev on rubriik, mille kaudu saate igal teisipäeval tuttavamaks mõnega meie ägedatest treeneritest.

Täna kohtume Marlen Timmiga, kes on tantsukooli pikaaegne tantsija ning alates sellest sügisest ka pühendunud noortreener Noored hiphop ja Lastetants 2 grupile.

Küsimusi esitasid Bertram Sargla ja teised õpilaskogu liikmed.

Head lugemist! 🙂

1. Esimene mälestus Tähtvere Tantsukeskusest/Tähtvere tantsijatest?

Esimene mälestus Tähtverest on tantsukooli katsetelt 2012. aastal, kui soovisin Tähtpere liikmeks saada. Olin ülimalt närvis ja mäletan siiamaani seda tunnet, kui Maarja teatas, et olen vastu võetud toonasesse tänavatantsu gruppi.

1743601_720444074655563_557666442_n

2. Millega meeldib Sulle lisaks tantsimisele veel tegeleda? Mõni salajane hobi? Kirg?

Kui tantsuvideote korduv vaatamine on hobi, siis jah. Lisaks avastasin enda jaoks eelmisel talvel lumelauatamise, nii et loodan selle korralikult selgeks saada ja siis võiks seda kutsuda teiseks kireks.
Reisimisest ja seiklemisest ei ütle ka ära.

3. Kui peaksid oma lapsele nimeks panema tantsuliigutuse, siis mis see oleks? Miks just see?

Jack. Sest house on mu südame vallutanud. Kaaluks ka liigutust The Loose Leg, kuid see sobiks pigem tänavanimeks kui igapäevaseks kasutamiseks.

4. Kas Sinu lemmiktantsustiil ja lemmikmuusikastiil on omavahel seotud/üksteisest sõltuvad?

Ei ole, kuulan peaaegu kõike olenevalt tujust. Enamasti üritan muusika, mida kuulan vabal ajal ja trennisaalis, lahus hoida, et endal mingi laul liiga üle ei viskaks.

5. Mis on su lemmikriik või -koht? Miks?

Ma armastan Eesti vahelduvaid aastaaegu ja siinset loodust, kuid filmid „Lord of The Rings“ ja „The Hobbit“ on mulle Uus-Meremaa loodusest üsna kustumatu mulje jätnud, seega tahan tulevikus seal kindlasti ära käia.

new-zealand

6. Mis on Su lemmikfilm? Miks?

Neid on meeletult palju, aga tooks välja „ The Intouchables“, „Good Will Hunting“, „Shutter Island“ ja „The Imitation Game”, sest kõigis neis filmides on sügavust.

7. Kui Sul oleks üks supervõime, mis see oleks? Kuidas sa sellega maailma parandaksid?

Teleporteerumine. Saaksin igal hetkel minna just sellisesse paika, kuhu hing ihaldab, olgu selleks siis mäed, mets või suurlinn. Ei tea, kas sellega otseselt maailma parandaksin, aga võib-olla leiaksin sisemise tasakaalu ja tooksin sellega rõõmu nii enda kui teiste ellu.

8. Kui Sa võidaksid homme miljon eurot, mida sellega ette võtaksid?

Teeksin ära load, ostaksin hipiliku minivan’i, võtaksin kaasa head sõbrad ja läheksin roadtrip’ile. Mingi osa jätaksin tulevikuks kõrvale ja mingi osa investeeriksin mõnda paljulubavasse firmasse.

vw-van-palm-trees-1

NOORTREENERITE LISA

  1. Kuivõrd rohkem oskad hinnata treenerite panust nüüd, olles ise samuti treener? Mida täpsemalt hindad?

Esiteks, suur respekt kõikidele treeneritele, kes ikka ja jälle tulevad trenni, naeratus näol, ise uutest ideedest tulvil ja lisaks kõigele pakatavad energiast.

Teiseks, tunnis korra hoidmine, eriti väiksematega, võtab väga palju energiat. Kui võiks arvata, et tagumises reas rääkimine ei sega trenni andmist, siis tegelikult oled sellest pidevalt teadlik.

Kolmandaks, selle õige laulu leidmine kava jaoks on tohutu töö, eriti kui tihti on laulude sõnad ebasündsad.

Neljandaks, numbrite lugemine ja ise samal ajal tantsimine on raskem, kui arvata oskaks.

boom-ka

2. Mis on Sinu lemmikosa tunnist ja miks?

Mu lemmikuks on trenni algus, kui kõik on nii elevil ja küsivad, mis me täna trennis teeme. Kui ütlen, et teeme jõudu või võhma, võib sära silmist kaduda ning „entusiasm“ võtab lausa põlvist nõrgaks 😀 Kuid me õpime, miks ka need treeningu osad on väga olulised.

Tegelikult kindlat lemmikosa tunnist ei ole. Mulle meeldib, kui näen, et õpilased tahavad õppida ja pingutavad arengu nimel.

Inspireeriva videona toob Marlen järgmise näite:

“See sünkroon, emotsioon, tantsijate tehnilisus, kõik need nüansid, mis koreograafiaga on muusikast välja toodud… See kava toob igakord külmavärinad ihule!”