Treeneri teisipäev on rubriik, mille kaudu saate igal nädalal tuttavamaks mõnega meie ägedatest treeneritest.

Contemporary treeneri Maris Kahrega saate täna tuttavamaks läbi tema lemmikkoreograafide kaasaegse tantsu valdkonnas. Maiuspalad nii contemporary kui ka teiste tantsustiilide fännidele.

Head lugemist, sõna on Marisel! 🙂

“Kaasaegse tantsu maailm on koreograafia poolest väga lai. Minu silmis jaguneb kaasaegne tants kaheks suureks suunaks – üks on välja kujunenud balletist ja modernist, see on „ilus“, täis raskemaid tantsutehnilisi sooritusi ja suuri emotsioone.

Teiseks on maalähedasem stiil, mis on mõnes mõttes „veidram“ ja sarnaneb rohkem tänavatantsust tulnud liigutuste stiiliga. Tihti ei ole asi nii lihtne, et koreograafid viljelevad kas ainult üht või teist tüüpi liikumist, samuti nagu mina – asetaksin ennast sinna keskele.

Travis Wall

Usun, et ma ei ole ainuke väites, et Travis Wall on üks kaasaegse tantsu maailma kuningatest. Ta osales aastal 2006 saates So You Think You Can Dance ning alates 2012. aastast on ta olnud selle sarja üks kõige armastatumaid koreograafe. Ta on suurepärane tantsija ja üks minu lemmikkoreograafe. Ma ei tea, kuidas ta seda teeb, kuid tundub, et kui muidu peab tantsija omalt poolt palju panustama liigutustes väljendatavale emotsioonile, siis Travise liigutuste jada ütleb ise juba nii palju ära. Tundub, et ükskõik, kellele ta oma tantse ei õpetaks, suudab ta selle alati toimima panna. Meie aja üks suurimaid tantsugeeniuseid!

Videos tantsib Travis koos Amy Yakima’ga (SYTYCD 10. hooaja võitjaga) Travise enda loodud tantsu. Muide, Amy tantsib praegu Travise loodud Shaping Sound tantsukompaniis.

Sonya Tayeh

Teiseks minu suureks lemmikuks on Sonya Tayeh, kes on samuti SYTYCD’i koreograaf. Oeh, tema koreograafiline stiil on nii huvitavalt veidralt leidlik, et vaatan tema videosid alati suu lahti. Tegelikult juba teda ennast vaadates võib öelda, et ta on üks tohutult huvitav inimene. See kindlasti kandub üle ka tema tantsudesse, olgu see siis tantsu idee, koreograafia või kostüümid/butafooria. Ta on kõik, mis ma sooviksin koreograafina olla.

Erica Sobol

Ja nüüd minu kõige lemmikum koreograaf, kes on ilmselt kõige rohkem mõjutanud minu liikumiskeelt ning kellega on mul olnud au isegi kohtuda – Erica Sobol. Sain terve nädala iga päev tema workshoppidel osaleda ning lõpuks ühe tema tantsuga laval esineda. Siiani ei suuda seda uskuda. Las ma räägin teile selle loo!

Käisin 2015. aasta märtsis siinsamas Tähtvere tantsusaalis ühe itaallasest koreograafi workshoppidel (Erika Silgoner, kes on samuti absoluutselt hämmastav liikuja), kes lõpuks jagas oma lemmikutele stipendiume suvel toimuvale Mediterraneo Dance Festivalile. Sain stippi ja olin väga elevil – lähme!

Festivalile registreerudes sain kõige parema uudise – minu lemmikkoreograaf, keda olen mitu aastat Youtube’is jälginud, annab sealsamas laagris workshoppe. Ütlen ausalt – need Erica workshopid olid kõik ja rohkemgi, mida ette olin kujutanud. Ma ei ole muidu seda tüüpi inimene, kes alustaks ise juttu võõraste inimestega. AGA esimeses tunnis oli ta nii tore ja tema õpetatav koreograafia nii lahe, et miski jooksis minust üle ja läksin tunni lõppedes tema juurde, et talle öelda, kui väga nautisin seda tundi ja kui tänulik olen, et ta eksisteerib. Pärast viimast tundi läksin uuesti tema juurde, et öelda, kui elumuutev see kogemus oli ja kui palju ma temalt õppisin… Me kallistasime ja ta ütles „You’re such a beautiful dancer“ – needless to say, ma olin väga emotsionaalne.”

 Järgmist koreograafiat õppis ka Maris Itaalias MDF’il