Tähtvere Tantsukeskuse täiskasvanute hobigrupile on saanud toredaks traditsiooniks osaleda sügiseti Tallinnas Estraad- ja rahvaste tantsude festivalil. Nii ka sel aastal. Treener Berit ja tantsijad jagavad oma muljeid festivalist ning räägivad nende selle aasta kava “Niiluse pruudid” põnevast teemavalikust, valmimise protsessist ja tuleviku plaanidest. 

Treener Berit:

Meie gruppi kuuluvad täiskasvanud hobitantsijad igas vanuses, kelle ühine eesmärk on tunda rõõmu tantsimisest ja panna ennast proovile erinevates tantsustiilides. Grupi muudab eriliseks just see, et kõik tantsijad on väga erineva taustaga, kuid ühise eesmärgi nimel töötatakse kõvasti ning uute väljakutsete ees ei löö keegi risti ette. Võin kindlusega öelda, et selle grupi tantsijad on väga pühendunud ning annavad endast alati parima. Just selline suhtumine paneb ka treeneril silma särama ja mõtte lendama igas tunnis.

Selle aasta võistlus- ja esinemiskava “Niiluse pruudid” inspiratsiooniks oli meenutus mõne aasta tagusest Egiptuse reisist. Egiptuse kultuur ja ajalugu on mind juba pikalt huvitanud ning juhuslikult leides ka sobiva muusika, oli teema valik selge.

Egiptuse teemalise estraaditantsu juures oli kõige huvitavam välja mõelda ning tantsijatele õpetada just käte liikumist ning nende erinevate nurkade kasutamist, mis oli selle kava puhul väga suureks teguriks. Plastilisus ja voolavus jäid seekord liigutustes tahaplaanile ning oma mugavustsoonist olime nii mina kui ka tantsijad päris tükk aega väljas. Järjepideva töö tulemusena saime ka kõige rohkem koordinatsiooni nõudvad liigutused ühtlaseks lihvitud.

ERT Festivalil osalemine tähendas ühist lõbusat sõitu Tallinnasse, koos veedetud päeva ning alati mõnusa atmosfääriga festival lihtsalt kutsub igal aastal üha uuesti osalema. Kava sooritusega jäin nii mina kui ka tantsijad väga rahule Loodan, et ERT-il osalemise traditsioon jääb meie grupis ka edaspidi kestma.

Hetkel tegeleme trennides erinevates stiilides lühemate kavade õppimisega ning varsti hakkame valmistuma tantsufestivaliks Kuldne Karikas, et ka seal Igavesti Noorte kategoorias endast parim anda

Tantsija Evelin:

Meie esinemiskava hakkasime õppima septembris. ERT Festivalil esinemine andis mulle väga mõnusa emotsiooni, kuna kõik läks plaanipäraselt ja kõik egiptusepärased tantsuelemendid õnnestusid hästi. Lisaks oli tore, et saime kõik kanda ühesuguseid parukaid ja märkimist väärib kindlasti asjaolu, et esmakordselt etendas meie tantsus rolli ka üks meestegelane. Ühesõnaga, esinemise muljed olid minu jaoks ainult positiivsed. Kuna hooaeg kestab, siis harjutame kava ikka edasi ja plaanime osaleda sellega ka Kuldsel Karikal.

Video ERT Festivalilt:

Fotomeenutusi eelmise hooaja kevadkontserdist: