SPORDI- JA RAVIMASSAAŽ SPETSIAALSELT TANTSIJATELE

Tähtvere Tantsukeskuse lastevanemate seas on kaks väljaõppinud massööri – Irene ja Berth Sargla.

Saime mõnusa kogemuse osaliseks, kui tantsukooli suvelaagris turgutasid Irene ja Berth meie väsinud kehasid tugevate ja samas lõdvestavate massaažidega. Massaažis valitses soe õhkkond ning saime ka näpunäiteid ja selgitusi, kuidas oma keha hoida. Sarglate perekonnal on pikaajaline kokkupuude tantsimisega ning nad on kursis tantsijate probleemidega.

Kõigil Tähtvere (ja ka teiste tantsukoolide) tantsijatel on nüüd võimalik osa saada spordi- ja ravimassaažist. On väga oluline hoolitseda oma keha eest juba enne vigastuste teket ning massaaž aitab sellele kaasa. Samuti saab abi juba tekkinud vigastuste korral.

KUIDAS SAAB MASSAAŽ TANTSIJALE KASULIK OLLA?

Meie oleme Irene ja Berth. Oleme lõpetanud Alar Krautmani Terviseakadeemia 2-aastased massaažiõpingud.

Soovime kaasa aidata, et Tähtveres oleksid terved tantsijad ja treenerid 🙂

Kui tihti peaks massaaži tegema?

Eesti esitennisist Anett Kontaveit Postimehele: “Nii nagu iga tippsportlane, käin ka mina paar korda nädalas massaažis.”

Tähtvere tantsijad teevad igasuguse kõhkluseta tippsportlastega samal tasemel trenni 🙂 Juba üks massaažikord aitab heale enesetundele ja puhanud lihastele tohutult kaasa! Kuidas saaksid sina massaažist kasu lõigata?

PARANEB SPORTLIK SOORITUS:

Peale massaaži tunned end kergemalt, tugevamalt ja paindlikumalt. Kaovad ära igasugused valud, mis trennitegemist segavad.

HOIAB ÄRA TÕSISEMAID VIGASTUSI:

Parim põhjus spordimassaaži saamiseks on, et lihased, kõõlused ja liigesed taastaksid oma õige liikumisulatuse ja püsiksid heas vormis. Paljud vigastused saavad alguse ülekoormatud lihastest. See väljendub valudes, pidevas väsimuses ja varjatud põletikes. Ennetav massaaž vähendab suuresti võimalust, et lihastes tekiks ülekoormus.

VALUDE VÄHENEMINE:

Massaaž on peamiselt tuntud valude leevendamise kunstina. See aitab parandada vigastustest taastumist ja lõdvestada liigselt pinges lihaseid.

LÕÕGASTUMINE JA FOOKUSE PARANEMINE:

Massaaž aitab vähendada stressi ja suurendada keskendumist. Ergutavad võtted aitavad elavdada nii vaimu kui jõudu.

TREENINGJÄRGNE TAASTUMINE:

Õigeaegne massaaž ennetab vigastuste kordumist. See aitab kiirendada paranemisprotsesse, lahustades kehas tekkivaid jääkvedelikke, nagu näiteks piimhapet.

HUVI KORRAL SAAB IRENE JA BERTHIGA ÜHENDUST VÕTTA:

irene.sargla@gmail.com, +372 53 305 002

berth.sargla@gmail.com, +372 504 8299

Ps. Kogu Sarglate perekond tegeleb ka tantsimisega 🙂