Argo Liik on paljudele eestlastele tuntud eelkõige läbi Eurovisiooni, kui Eesti laulu “Amazing” saatis Tanja ja Argo paeluv tants. Mitmed Tähtvere Tantsukeskuse tantsijad teavad Argot ka Koolitantsu Kompaniist, kus tema käe all tantsuetenduseks valmistusid. 

Elukutselise tantsija ja koreograafina on Argol lisaks sellele veel palju huvitavaid kogemusi ja mõtteid, mida jagada noorte tantsijatega ning kõigi tantsusõpradega. 

Argole esitasid küsimusi Marta Arula ja teised õpilaskogu liikmed.

Head lugemist! 🙂

Argo, suur aitäh, et olid nõus vastama meie küsimustele.

Esiteks, kas Sa tead midagi Tähtvere Tantsukeskuse kohta?

Tean, et see asub Tartus, samuti tean Tähtveret läbi Koolitantsu – sealt on alati mulle meeldinud kraami (tantsulisi etteasteid) tulnud. Ühesõnaga tundub kindla missiooniga huvihariduskool olevat.

Kuidas sai Sinu tantsijatee alguse?

Kui olin 6-aastane, panid vanemad mind võistlustantsu tantsima. Pean võistlustantsu pigem spordialaks, kuid selline esimene pisik oli kätte saadud 🙂

Paljud eestlased teavad Sind läbi Eurovisiooni ja telesaadete, nt. “Su nägu kõlab tuttavalt” saatest. Millega veel igapäevaselt tegeled?

Töötan seoses oma erialaga: koreograafi-tantsija-repetiitorina. Enamus minu ajast kulub erinevate showetenduste produtseerimisele, töötamine lauljate ja tantsijatega. Aga kui on huvitavaid projekte, mis mulle väga meeldivad, teen ikka kaasa, kui on võimalik. Näiteks eelmisel aastal tõime Millimeter Performance trupiga välja kaasaegse tantsuetenduse Bare/Touch. Olen koostööd teinud tantsuteatriga Fine Five ning eks neid projekte ikka aja jooksul koguneb 🙂

Mis on eredaim mälestus Sinu tantsukarjääris?

Väga raske öelda, neid erinevaid hetki on palju mällu jäänud, igaüks olulise tähendusega. Näiteks esimene suurem võit võistlustantsus, osalemine tantsupeol tantsijana, osalemine tantsupeol lavastaja assistendina, esimene tants, mille lavastasin, Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna sisseastumiskatsete periood ja kogu kooliaeg, osalemine Fine Five etenduses Püha Kevad, minu esimene tantsijatöö suursugusel kruiisilaeval Costa Romantica, Eurovisioon jne.

Kuidas reageerisid, kui said kutse olla Eurovisioonil Tanja tantsija?

Tegelikult tunnen Tanjat muusikalist Fame, kus meil oli paarisosa ning partneritunnetus, usaldus ja klapp on meil väga hea. Kui Tanja helistas mulle või rääkisime sellest (täpselt ei mäleta), siis loomulikult vastasin: “Muidugi, teeme ära!” 🙂

Milline tunne oli Eurovisioonil esineda?

Esinemise ajal ei tunne sa midagi, keskendumine sellele kolmele minutile on liiga suur, püüad enda asja maksimaalselt hästi ära teha. Seda tunnet, kui oled lõpetanud oma esinemise sellise publiku ja televaatajaskonna ees, on muidugi väga keeruline kirjeldada… Kogu selles meeletus show-s osalemine oli eriline. 

Mis on Sinu meeldejäävaim mälestus seoses “Su nägu kõlab tuttavalt” saatega?

Ma arvan, et see saade ise ongi kuidagi meeldejääv. Hästi ülesehitatud formaat – keegi otseselt ei võistle, vaid lahendatakse erinevaid ülesandeid nii hästi, kui keegi seda oskab. See tekitab stressivaba ja mõnusa töökeskkonna ning see omakorda väga laheda lõpptulemuse.

Sinu senine lemmiketteaste “Su nägu kõlab tuttavalt” saatest?

Tanja esitatud Pinki lugu “Try” ning igasugused rock lood: näiteks Lauri Liivi Rammstein, Mart Müürisepa Metallica, Juss Haasma AC/DC ja eks neid ole veel.

Mis on Sinu lemmiktantsustiil?

Pop-Jazz on mulle südamelähedane.

Mida hindad tantsus ja tantsijates enim?

Kaasahaaravust, lihtsat keerukust, isikupärasust, töökust.

Kas Sinuga on laval kunagi midagi piinlikku/naljakat juhtunud?

Tavalised asjad – näiteks lööd endal grande battement´ga tugijala alt ära ja kukud pikali. Midagi sellist täiesti absurset küll ei mäleta.

Paar küsimust ka tantsuvälistest valdkondadest 🙂 Kuidas meeldib Sulle oma vaba aega veeta?

Oma kahe tütrega.

Missugust muusikat kuulad trennivälisel ajal?

Absoluutselt kõike, oleneb väga palju, millises tujus olen.

Kas Sul oli väiksena lemmikmultikas? 

Ei mäleta, et oleks olnud – olen maapoiss ja enamuse oma ajast veetsin väljas või trennis 🙂

Mida soovitaksid noortele tantsijatele, kes mõtlevad tantsimisest kui potentsiaalsest elukutsest/karjäärist?

Mõelge põhjalikult, see ala sobib siis, kui te seda väga armastate 🙂

Üks hea soov või mõttetera noortele Eesti tantsijatele?

Igal mäel on tipp: õnneks viise, kuidas sinna saada, on palju ja igaüks valib selle ise. Valige selline, mida on pärast hea mäletada 🙂

Kas Sul on unistusi seoses tantsuga?

Et see ei kaoks!