Treeneri teisipäev on rubriik, mille kaudu saate igal nädalal tuttavamaks mõnega meie ägedatest treeneritest. Küsimusi esitavad õpilaskogu liikmed.

Täna on teie ees Elina Gorelašvili, kes juba Tähtvere Tantsukeskuse algusaegadest alates juhendab erinevaid tantsutunde lastele ja noortele. 

Head lugemist! 🙂

  1. Sinu esimene mälestus Tähtvere Tantsukeskusest/Tähtvere tantsijatest?
    Mäletan, kui käisin esimest korda tulevasi tantsusaale vaatamas, olemas olid ainult betoonseinad ja ehitusmaterjalid keset saali. Tantsijatest on esimene mälestus väikeste rühmast, kuhu kuulusid ka Selinda, Paula ja Keete praegusest Tantsuklass 1 rühmast, kes tantsisid triibulistes seelikutes marsirütmis tantsu. 
  2. Miks on treeneritöö maailma parim?
    Põhjuseid on palju, aga see on meeletu energia, mida noored ja lapsed suudavad anda. Ning samas ka võtta… 🙂 See, kuidas näen, et minu peas sündinud ideest saab reaalsus, mis jõuab lavale, kuidas tantsijad selle protsessi käigus arenevad ja kuidas küpseb looming – see tunne on võimas!
  3. Kuidas leidsid tee tantsuni?
    Minu ema oli tantsuõpetaja. Ilmselt sealt see pisik minu sisse ronis. Mäletan, kui olin 3-4-aastane, käisin emaga trennides kaasas ja vaatasin suu ammuli, mida ägedat tüdrukud teevad. Ise jõudsin tantsuni alles 12- aastasena, mil tundsin, et vajan võimlemistrennidele vaheldust. Nii läksingi tantsustuudiosse Variety (hilisem Error), kus tantsisin 1,5 aastat. Sealt edasi sai minust tantsutüdruk Tartu võrkpalli ja korvpalli esindusmeeskonnale. 
  4. Kui Sa ei oleks tantsutreener/tantsija, siis kes sooviksid olla?
    Gümnaasiumi lõpus oli mul kindel plaan õppida ajakirjandust ja suhtekorraldust, sest koolis tegelesin koolilehe toimetamisega. Kahjuks või õnneks valisin hoopis teise eriala, mis samuti veidi tantsukauge, kuid treeninguga üsna lähedalt seotud – füsioteraapia. Juba koolis käies juhendasin tantsutunde ja üks asi viis teiseni. Treeneriks saamine ei olnudki vist teadlik valik, vaid elu kujundas end ise. Ühel hetkel lihtsalt avastasin, et olen. Ju siis pidi nii minema 🙂
  5. Millega meeldib Sulle peale tantsimise veel tegeleda? Mõni salajane hobi, kirg?
    Mulle meeldib sport üleüldiselt– jooksmine, jalgrattasõit, rulluisutamine, ujumine, kõndimine jne. Meeldib kuulata muusikat. Enne Leoni sündi ka lugesin päris palju, kuid viimasel ajal napib aega. Samuti meeldib mulle õmmelda, olen mitmetele oma rühmadele õmmelnud esinemiseks kostüümid. Kuid tuleb tõdeda, et ikkagi enamus vabast ajast on sisustatud tantsuga. 
  6. Milline suhe on Sul enda tantsijatega? 
    Hoolin väga kõigist oma tantsijatest! Igaühes on see eriline miski!
  7. Kas oled põliseestlane või ulatuvad Sinu juured ka laia maailma? Kuhu?
    Päris põline eestlane ma pole, minu vanaisa oli vene rahvusest, teine vanaisa oli ungari sugemetega. Nüüd olen abielus hoopis grusiiniga.
  8. Kuidas kirjeldaksid ennast treenerina?
    Ei oskagi öelda, ilmselt tantsijad teavad paremini. Arvan, et olen treenerina ajas palju muutunud. Kui mõtlen enda trennidele praegu, tundub, et olen rahulik ja enamasti positiivne, samuti püüan olla nõudlik. Mulle tohutult meeldib, kui tantsijad on tunnis aktiivsed ja tegelevad käsil oleva asjaga. Kui nad seda ei ole, olen tüütu ja loen moraali.
  9. Mis on Sinu meelest Eesti tantsumaastiku mõned tugevused? Mõned arengukohad?
    Viimase kümne aastaga on tantsuharrastajate arv meeletult kasvanud. Ehe näide oleme me ise – veel 7 aastat tagasi ei olnud Tähtvere Tantsukeskust, praegu oleme Tartu üks suurimaid tantsustuudiod ja seda mitte kellegi teise arvelt, vaid tantsu populaarsemaks muutumise tõttu.
    Häirib veidi see, et noorte tantsuharidus on liigselt võistluste keskne ning tihti motiveerib tantsijaid trennis käima üksnes mõni lähenev võistlus. Kui võistlust ees ei oota, on saal märgatavalt tühjem. Esimene eesmärk võiks olla ikka enda jaoks – olla täna parem, kui olid eile ja homme parem, kui oled täna. 
  10. Kui Sul oleks üks supervõime, mis see oleks? Soovin, et mul oleks võime muundada inimeste negatiivsus ümber positiivsuseks.
  11. Mis on Sinu lemmikrämpstoit?
    Mozzarellapulgad.
  12. Kui võidaksid homme miljon eurot, mida sellega teeksid?
    Investeeriks ja renoveeriks.
  13. Kui saaksid tantsija/koreograafina koostööd teha ükskõik, millise maailma artistiga, kelle valiksid ja miks?
    Tantsumaailmast valiksin sellise nime nagu Travis Wall, kes on välja kasvanud saatest SYTYCD. Ta on ülimalt loominguline ja meeletult andekas, tahaksin väga tantsida tema loodud koreograafiat. Samast saatest imetlen veel Tyce Diorio´t, kelle käe alt tulevad imelised broadway numbrid. Samuti jazzi kavadega silma paistnud Sonya Tayeh´it. Lauljatest ei teagi, võib-olla Beyonce? Ilmselt seetõttu, et tema show´des on midagi täiesti ebamaist. 
  14. Millised õpilased Sind inspireerivad?
    Ma ei salli, kui keegi n-ö. lohiseb grupiga kaasa või on passiivne grupi liige. Inspireerivad õpilased, kes on mõttega asja juures. Kelle olekust ja liigutustest on näha, et nad püüavad, tahavad tantsida ja ennast arendada. Loomulikult inspireerivad ka andekad tantsijad, kes on võimekad, liikumises vabad ja julged. 

Enda kavade kohta ütleb Elina, et kõik loodud tantsud on saanud armsaks ning neid vaadates tuleb sisse hea soe tunne. Välja toob ta näiteks „Varjude mängu”, „Mustad graatsiad“ ja selle hooaja tantsu „America“.