Treeneri teisipäev on rubriik, mille kaudu saate tuttavamaks meie ägedate treeneritega. Küsimusi esitavad õpilaskogu liikmed.

Täna on teie ees Kati Hensen, kes on meie treenerite pere värskeim liige. Kati viib läbi POP Pilatese ja Pilates Fit treeninguid ning on ka pikaajaliste tantsukogemustega. 

Head lugemist! 🙂

1. Kui Sa ei oleks treener/tantsija, siis kes sooviksid olla?

Minu teiseks ametiks on praegu veel ülikool. Õpin molekulaar- ja rakubioloogiat ning loodan, et kui „suureks saan“, saab minust teadlane.

2. Millega meeldib Sulle lisaks trennidele veel tegeleda? Mõni salajane hobi? Kirg?

Pilates ja jooga on viimastel aastatel saanud väga suureks osaks minu elust. Aga väljaspool trenne meeldib mulle proovida ise asju meisterdada. Olen kätt proovinud nii küünalde, seepide ja kreemide tegemises kui ka decoupage-is.

3. Miks tegeled just pilatesega?

Mulle meeldib, et pilates on nii mitmekülgne treening. Valdavalt on see lihastreening, kuid selle käigus olen õppinud oma keha paremini kontrollima ning mu rüht ja painduvus on paranenud. Kui Pilates Fitis keskendume rohkem konkreetsetele harjutustele ja õigele vormile, siis POP Pilates on natuke liikuvam ja muusikaga kaasa minnes ei pane mõnikord tähelegi, kui raske lihastel juba on.

4. Miks soovitaksid proovida pilatest kellelgi, kes seda kunagi teinud ei ole?

Mõnikord arvavad nt. mehed, et pilates on selline naiselik treening ja pole nende jaoks piisavalt väljakutsuv. Leidub ka neid, kes on kuskilt midagi kuulnud ning arvavad et see on nende jaoks liiga keeruline. Ma julgustan kõiki oma eelarvamused vähemalt üheks tunniks kõrvale panema ning tulla ise vaatama ja proovima, mis need POP Pilates ja Pilates Fit tegelikult on – väga mõnusad ja treenivad tunnid!

5. Kas oled põliseestlane või ulatuvad Sinu juures ka laia maailma? Kuhu?

Sündinud ja elanud olen terve elu Eestis, kuid juured ulatuvad natuke kaugemale. Minu isapoolne vanaema on setu ja vanaisa oli Aserbaidžaanist. Emapoolne vanaisa oli soomlane ja vanaema on täitsa eestlane.

6. Kes on Sinu celebrity crush? Miks?

Ilmselt üsna ettearvatav vastus, aga selleks on POP Pilatese looja Cassey Ho. Kui keegi on YouTube-s Blogilatese videosid vaadanud, siis teate, millest ma räägin. Ta on uskumatult särav ja positiivne inimene, kes on näinud palju vaeva, et viia täide oma unistused ja sellega aidata ka teistel inimestel oma elu muuta. Cassey on esindatud mitmes „kõige mõjukamad …“ edetabelis ja tema sõnumiks maailmale on see, et inimesed oleksin õnnelikud ja tänulikud võimaluste eest, mis neile antud on, kuid samas tuleb vaeva näha, et oma eesmärkideni jõuda. Seda nii trenni-alaselt kui ka ülejäänud elus. Ma üldiselt ei fänna eriti kedagi, aga arvan, et kui kunagi Casseyga kohtuksin, siis käituksin nagu 10-aastane tüdruk, kes kohtub oma iidoliga 😀

7. Kui Sul oleks üks supervõime, mis see oleks? Kuidas sellega maailma parandaksid?

Olen väikesest peale mõelnud, et mul võiks olla võime panna aeg seisma. Esialgu küll omakasupüüdlikult, näiteks, et pühapäev kestaks kauem. Kui päriselt selle võime saaksin, siis mõtleksin välja, kuidas sellega maailma paremaks teha.

8. Mis on Sinu lemmik rämpstoit?

Kõik maiustused, aga eriti šokolaad.

9. Kui Sa võidaksid homme miljon eurot, siis mida sellega teeksid?

Kõigepealt tahaksin aja maha võtta ja reisima minna. Kui esimene vaimustus on mööda läinud, siis tahaksin, et mu vanemad ja pere saaksid endale lubada kõiki neid asju, mida nad väärivad. Muidugi aitaksin ka neid, kellel ei ole elus nii palju vedanud.

10. Kas on mõni nõuanne/soovitus, mis võiks õpilastel/trennis osalejatel alati meeles olla?

„Sore today, strong tomorrow“. Tuleb pidevalt endale uusi väljakutseid esitada, et sa ühe koha peale seisma ei jääks. Täna suudad sa võib-olla teha asju, mida sa aasta tagasi ettegi poleks kujutanud. Aga samas tuleb ka oma keha kuulata ja aru saada, kus on su piirid. Liiga ei tohi ka teha.

11. Mis nõuandeid annaksid inimestele, kes ei julge tantsimisega/treenimisega alustada, aga soovivad seda teha?

Muidugi võivad alguses olla peas mõtted, et kuidas ma tantsides välja näen, või mis siis, kui ma olen koba või ei jõua või ei saa hakkama. Aga keegi teine ei vaata terve trenni, kuidas mina hakkama saan, kõik keskenduvad endale. Ja kui keegi panebki tähele, mis siis? Kõik alustavad kuskilt ja kui ta on tore inimene, siis ta ehk annab mulle nõu, kuidas ennast parandada või julgustab uuesti proovima.

12. Millised on Sinu eesmärgid treenerina?

Tahaksin muidugi ennast arendada ja saada paremaks treeneriks, aga olulisim on vast minu mõju mu õpilastele. Kuna treener on mõnes mõttes ikkagi autoriteet, siis tunnen endal vastutust olla oma õpilastele eeskujuks. Loodan, et suudan oma positiivse ellusuhtumisega nakatada ka teisi.

13. Kuidas leidsid tee tantsuni ja trennini?

Minu vanemad panid mind tantsima juba väikse lapsena, sest mul olid lampjalad ja probleeme rühiga. Arst oli öelnud, et mind oleks hea kas tantsima või võimlema panna, et seda parandada. Olen väga tänulik oma vanematele, et nad mind tantsutrenni viisid ja vanaemale, kes mind alati tundi viis ja järele tuli. Kohe algusest peale tundsin, et see on see asi, millega ma tegeleda tahaksin.

15. Mis on Sinu lemmikosa tunnist ja miks?

Ma arvan, et see oleneb päevast, kuid tavaliselt on selleks venitused tunni lõpus. See on hetk, kui tunnen, et mu keha on väsinud ja olen täna tubli töö ära teinud. Mõnikord on see võib-olla ainuke hetk päevas, kui toon tähelepanu oma keha juurde, panen tähele, kuidas ma ennast tunnen ja saan olla tänulik, et mu keha võimaldab mul kõiki neid asju teha.