Treeneri teisipäev on rubriik, mille kaudu saate tuttavamaks meie ägedate treeneritega. Küsimusi esitavad õpilaskogu liikmed.

Täna on teie ees Maris Kahre, contemporary grupi andekas juhendaja.

Head lugemist! 🙂

Esimene mälestus Tähtvere Tantsukeskusest/Tähtvere tantsijatest?

Ma ei mäleta, mis aastal see oli, kuid nägin ühte hip-hop formatsiooni videot EDO võistlustelt. See tants seal videos oli lihtsalt nii hea! Ma ei saanud aru, kuidas ma veel Tähtvere Tantsukeskusest kuulnud polnud. Eks see ilmselt oligi algus ja nüüdseks vallutab Tähtpere ju igal pool.

Millega meeldib Sulle peale tantsimise veel tegeleda? Mõni salajane hobi? Kirg?

Mulle meeldib õmmelda ja süüa teha. Ilmselt ei ole just kõige salajasemad hobid, aga näiteks disco kostüüme olen ma juba ligi 6-7 aastat õmmelnud. Armastus kokkamise vastu on viimase kolme aastaga järjest rohkem hoogu võtnud.

Kui võidaksid homme miljon eurot, siis mida sellega teeksid?

Miljon eurot on nii suur summa! Ostaksin auto, paar korterit, maksaksin vanemate majalaenu ära ja investeeriksin kuskile. Pärast seda üritaksin ilmselt ikka sama kokkuhoidlik olla, kui ma praegu olen (aeg-ajalt üksikute internetishopingu pursetega).

Kas Sinu lemmiktantsustiil ja lemmikmuusikastiil on omavahel seotud/üksteisest sõltuvad?

Enamus ajast kuulan ma muusikat nii, et samal ajal mõtetes tantsin selle muusika järgi. Seega võiks öelda, et nad on omavahel vägagi seotud. Tegelikult ei olegi oluline muusikastiil. Mind tõmbab muusika juures kas väga hea biit või väga hea sõnum. Kui need kaks on koos, ei suuda ma vastu panna selle järgi tantsimisele. Hea näide on minu eelmisel aastal tehtud tantsu laul (Macklemore – The end (budo remix)), siiani külmavärinad. Kuulake seda laulu mitu korda, et kõigepealt laulusõnadele mõelda ja siis kuulata muusikat seal taga.

Kuidas Sa ennast treenerina kirjeldaksid?

Üks minu grupi tantsija kirjeldas mind kunagi kui „väga veidrat, aga väga entusiastlikku treenerit, kes oma pehmusega päästab maailma.“ Tahaksin loota, et olen inspireeriv, toetav ning alati proovilepanev. Mulle väga meeldib oma õpilasi mugavustundest välja tuua, sest sellistel hetkedel õpivad nad kõige rohkem.

Mis on Sinu lemmikrämpstoit?

Kas jäätis on rämpstoit? Kui saaksin elu lõpuni ainult ühte asja süüa, siis oleks selleks jäätis. Tegelikult natuke liiga tihti leian ennast ka krõpsu söömas.

Milline näeb välja loominguline protsess Sinu töös? Kas koreograafia välja mõtlemine on pigem lihtne või raske?

Visualiseerin, katsetan, improviseerin ning siis istun mõnda aega põrandal, sest ma pole millegagi rahul. Tegelikult tuleb mul koreograafia välja mõtlemine üsna kiirelt ja lihtsalt, aga raskusi on seda lõpuni tervikuks kuulutada, sest alati saaks olla parem.

Millised õpilased Sind inspireerivad?

Täis kirge, tahtejõudu ja alati valmis sära silmis uusi teadmisi omandama.

Mis nõuandeid annaksid inimestele, kes ei julge tantsimisega alustada, aga soovivad seda teha?

Mida on Sul kaotada? Ma ei ole kunagi kohanud ühtegi tantsimisega tegelevat inimest, kes ütleks, et ta natukenegi kahetseks tantsima hakkamist. Ja ma olen kohanud väga palju inimesi, kes on tee tantsuni leidnud alles hiljemas eas. Näiteks praegugi õpib tantsukunsti erialal päris mitu inimest, kes on juba enne mingit muud eriala õppinud ning nüüd hiljuti avastanud, et neid väga huvitab liikumine. Elu on lühike, tee, mida tahad – vahet pole, mida arvavad teised. Ära ole kunagi see inimene, kes seisab ise oma soovidel ees.