5 päeva, 5 bussiga läbitud riiki ja 5. koht – Tähtvere tantsijad käisid septembris võistlusel IDO World Street Dance Show Championships & IDO World Disco Dance Cups Tšehhis.

Tegemist on International Dance Organizatoni (IDO) formaadis suurima street dance show võistlusega. Võtsime eesmärgiks näha, millega tegelevad teiste riikide tantsijad ning esindada Eestit andes endast parim. Reis oli väsitav, kuid andis palju uusi mõtteid ja kogemusi. Näiteks oli inspireeriv juba lavatagune elu – näha lava taga sadu tugevaid tantsijaid korraga harjutamas ja sooja tegemas.

Street dance show täiskasvanute formatsioonide kategoorias osales meie kava “Valüüria vägi”, mis pälvis 5. koha tugevate sloveenlasete ja slovakkide järel. Samuti oli kõrge konkurents disco kategoorias, kus osales meie duo (Marit Männiste ja Michelle Uelskaja) huvitava koreograafia ja stiilse esitusega, mis tõi 13. koha. 

 Jagame reisimuljeid ka tantsublogi lugejatega. Head lugemist! 🙂

Helen Maria: Võistlusest on möödas juba peaaegu kaks nädalat, kuid emotsioonid on siiamaani laes. Kindlasti said kõik juurde palju motivatsiooni, et ennast sel aastal tantsuliselt arendada, sest võistlejate tase oli väga kõrge. Esimesel päeval oli meil võimalus vaadata erinevaid disco soolosid ja duosid, kus osalesid ka meie oma Marit ja Michelle. Õhtu teiseks pärliks oli ka Meie Stuudio production.

Teisel päeval oli meie kord oma taset näidata. Hommik algas vara, pidime olema lavaproovis juba kell 7.30, kuid meie üllatuseks kasutasid ainult vähesed grupid võimalust laval kõik läbi proovida. Seejärel suundusime tagasi hotelli, et meigid-soengud teha ning kell 13 alustasime sõitu võistluspaiga suunas. Kohale jõudes hakkas juba närv vaikselt sisse tulema, kuid ühine soojendus enne lavale minemist maandas pinged ning olime valmis endast 100% andma! Lavalt maha tulles olime oma esitusega väga rahul. Suur oli meie rõõm, kui saime teada, et olime ennast ka finaali tantsinud! Hypesime ennast veelkord üles ning tegime parema esituse kui esimesel korral. Olime õnnelikud juba siis, kui finaali jõudsime, kuid see, et me viienda koha saime, ületas ootused!

Kerli: Võistlusreis Tšehhi on ilmselt üks ägedamaid otsuseid meie grupis. Transportisime end sinna bussiga ja pikk sõit polnudki nii õudne, kui ma arvasin 😄 Esimesel päeval meie grupp veel ei võistelnud, aga ülilahe oli vaadata teisi tantsijaid ja nende taset. Esimest päevast oli meeldejääv ka see, kui Meie Stuudio võistluspaika jõudis, tuli Andre Laine, kallistas meid kōiki ja soovis edu. Tekitas hea tunde, et eestlased hoiavad välismaal kokku ja elavad üksteise tegemistele kaasa.

Tagasisõit oli minu jaoks natuke raskem. Eriti, kui alustasime hommikul sõitu Poolast, sõitsime ja sõitsime ning õhtul kell 23:00 olime ikka Poolas 😃 Aga koju jõudes olid emotsioonid ikka veel laes olenemata bussipõrandal veedetud ööst ja ma olen mega uhke meie saavutuste üle! Suur kummardus meie armsa treeneri Maarja ees ❤️

Sander: Kindlasti jäid reisist meelde pikad bussisõidud, sest nii edasi kui tagasi oli vaja kokku sõita ligemale 3500 km. Võistlusest jäid enim meelde tugevad sreet dance show duod ja grupid balkaniriikide esituses. Kuna tegemist oli Valüüria väe viimase lahinguga, siis otseloomulikult on eredalt meeles ka see emotsioon, mida laval olles kogesime.

Maarja (juhendaja): Reis oli täis emotsioone ning lühidalt kokku võtta on keeruline, kuid mõned mõtted:

  • Selle võistluse jaoks pidime tegema mitmeid muudatusi ja ümber õppima ka trikke, seega oli lava kõrval seistes väike värin sees, kas kõik õnnestub – õnnestus 🙂 Oli näha, et pikk ja pidev töö tasub end ilusate esituste näol ära. 
  • Pärast poolfinaali teadsin, et peagi peaks seinale tulema finaalipääsejate nimekiri. Olin lava taga ja peast käis läbi mõte, et kui tantsijad sinna tulevad, saan ilmselt kohe nende kehakeele järgi aru, kas oleme finaali pääsenud. Siis nägingi neid suure jooksuga tulemas ning teadsin, et saame veel ühe korra tantsida 🙂 Kallistasime ja tundsime siirast rõõmu, see oli võistluse üks meeldejäävamaid hetki. 
  • Võistluselt jäi meelde mitmete osalejate (eelkõige Sloveenia) kõrge tantsutehniline tase – kehakontroll, täpsus, kiirus, jõu kasutus. Kui laval oli nt. 15 tantsijat, tundus nagu oleks neid 30, sest tantsijatelt saali paiskuv energia ja power olid nii võimsad. See andis palju inspiratsiooni edaspidiseks. Lavastuslikus pooles oli sügavalt meeldejäävaid numbreid vähem, kuid huvitav oli näha kavade loomises teistsugust stiili – nt. oli tantsudesse sisse toodud palju huumorit, kasutati väga palju rekvisiite, kavade tempod olid enamasti algusest lõpuni väga kiired jne. 
  • Võimas oli näha ja kuulda, kuidas erinevate riikide tantsijad elasid kaasa enda riigile/stuudiole. Samas võiksime tantsijatena nautida ja väärtustada tantsu ka üldisemalt, keskenduda ka teiste riikide/stuudiote esitustele, neilt õppida ja neid toetada. 
  • Ühel sõidupäeval eksisime (kiir)teelt ning sattusime imearmsasse Saksamaa linnakesse koos põneva arhitektuuriga majakeste ja vanaaegse lossimüüriga. See oli pikkade bussisõitude üks highlighte. Samuti nt. ühised hommiku- või lõunasöögid, kus saime muljeid vahetada ja lihtsalt koos olla!

Väike kokkuvõte meie reisist läbi tantsija Sanderi kaamera: